AOC U27B3CF: 4K USB-C монитор за професионалисти

27-инчовият IPS панел с 4K UHD резолюция предлага ясни, реалистични изображения с плътност от 163 PPI (снимка: AOC)

AOC пусна на пазара нов 27-инчов монитор U27B3CF с резолюция 4K, който съчетава качествени изображения с лесна за използване USB-C свързаност. Проектиран за потребители, работещи от вкъщи, професионалисти и творци, мониторът задава стандарт за ефективност на работното място.

27-инчовият IPS панел с 4K UHD резолюция (3840×2160) предлага ясни, реалистични изображения с плътност от 163 PPI за професионалистите, които ценят както големината на екрана, така и качеството на изображението. Тази комбинация дава възможност на потребителите да разглеждат множество документи, електронни таблици или приложения едновременно едни до други с ясен текст и ярки изображения.

Високата плътност на пикселите позволява прецизна работа при редактиране на снимки и графичен дизайн, за да могат креативните професионалисти да се възползват максимално от всеки сантиметър екранно пространство.

10-битовата дълбочина на цвета (8-бита + FRC) и 1,07 милиарда цвята осигуряват плавни цветови градиенти, докато съвместимостта с HDR10 вдъхва живот на съдържанието с подобрен контраст и яркост. С пикова яркост от 350 нита, този монитор осигурява живи изображения дори в добре осветена домашна или офис среда.

U27B3CF има елегантен, модерен външен вид, с тристранен безрамков дизайн
(снимка: AOC)

В основата на привлекателността на U27B3CF е неговият USB-C порт с 65W USB захранване, което позволява на потребителите да свързват и зареждат лаптопи с един кабел. Тази функция, комбинирана с два допълнителни USB 3.2 порта, превръща U27B3CF в хъб за периферни устройства като клавиатура и мишка и рационализира работното пространство.

Мониторът предлага и два HDMI 2.0 порта, които осигуряват разнообразни възможности за свързване на множество устройства.

Насочен предимно към домашни и офис потребители, U27B3CF може да се похвали с технологията Adaptive-Sync за променливи честоти на опресняване и 4 милисекунди GtG време за реакция, което означава плавни визуализации без разкъсвания както за работа, така и за любителски гейминг сесии от време на време.

Ергономичната стойка предлага 110 мм регулиране на височината и възможност за накланяне от -5° до 20° за повече комфорт по време на продължително използване. За потребители, предпочитащи алтернативни опции за монтаж, като рамена за монитори или стенни стойки, мониторът е съвместим с 100×100 мм VESA монтаж.

3-странният безрамков дизайн на U27B3CF не само осигурява елегантен, модерен външен вид, но и намалява разсейването, особено при работни организации с няколко монитора. Два вградени 2W високоговорителя осигуряват добро аудио за ежедневна употреба и намаляват нуждата от външни тонколони в повечето ситуации като например видео разговори.

Ергономичната стойка предлага 110 мм регулиране на височината и възможност за накланяне от -5° до 20° (снимка: AOC)

Мониторът включва LowBlue режим и Flicker-Free технология, за да намали напрежението и умората на очите вследствие на продължителна употреба и гарантира, че потребителите могат комфортно да работят или да се забавляват часове наред.

U27B3CF е новото допълнение към многофункционалната B3 серия на AOC, проектирана за домашни и бизнес потребители. Серията вече предлага широка гама от опции, от Full HD до 4K резолюции, в различни размери и набори от функции.

Мониторът AOC U27B3CF е наличен на българския пазар от юли на крайна препоръчителна цена на дребно от 622 лв.

Коментар