Битка на годината: Мъск срещу Зукърбърг във втори опит

Илон Мъск даде заявка за нов двубой с конкурента си в социалните мрежи Марк Зукурбърг
(снимка: Elon Musk / X)

Илон Мъск неочаквано заяви, че е готов да се бие с изпълнителния директор на Facebook – Марк Зукърбърг. Съобщението идва почти година след отмяната на насрочения им сблъсък на боксовия ринг.

Когато Тръмп пристигна във Вашингтон за речта на израелския премиер Бенямин Нетаняху, Мъск каза пред репортери: „Готов съм да се бия със Зукърбърг навсякъде, по всяко време и по всякакви правила”.

Потребители на социалната мрежа X приеха това съобщение с ентусиазъм. Един от тях написа: “Битка на годината. Истинска битка на тежка категория”. 

„Някой да попита Зукърбърг и той ще каже, че Мъск всъщност не приема това сериозно, така че не си заслужава вниманието”, пише друг.

„Изглежда, че технологичните гиганти издигат съперничеството си на следващо ниво! Кой би предположил, че битката за дигитално господство ще ескалира във физическа мощ”, добави трети.

Що се отнася до Зукърбърг, той отхвърли коментарите на Мъск, като попита: „Наистина ли започваме това отново?”.

Миналия юни Мъск предизвика Зукърбърг на битка на ринга, след като стана известно, че Meta подготвя конкурент на Twitter (сега X). Тази тема беше активно популяризирана. Милиардерите публикуваха снимки от тренировките си. Мъск призна, че може да загуби, ако битката се проточи.

Дългоочакваният двубой обаче се провали, след като Мъск разкри, че може да се нуждае от операция на гърба поради нараняване, което е получил преди осем години по време на битка със сумист.

Зукърбърг, от своя страна, разкритикува Мъск, че не е потвърдил датата и се е скрил зад операцията. Предстои да разберем дали повторният опит за боксов мач между милиардерите ще се превърне в реално шоу за публиката.

Коментар