Нетера и Нетикс разширяват мрежите си в Бразилия и Европа

Нетера разширява възможностите на мрежата си за глобална свързаност
(снимка: Нетера)

Глобалните доставчиците на свързаност и мрежови услуги Нетера и Нетикс разширяват инфраструктурата си с нова бразилска точка за обмен на интернет трафик (IX.br – Fortaleza), с което ще подобрят възможностите за обмен на данни на южноамериканския пазар. Двете компании надградиха и съществуващата си точка на присъствие (PoP) в Амстердам, Нидерландия, за да отговорят на нарастващото търсене на високоскоростна свързаност.

Новата бразилска точка за обмен, IX.br – Fortaleza, предлага 100 гигабитова връзка, като допълнително засилва присъствието на Нетера и Нетикс в Бразилия. Клиентите могат да се свържат с тази точка за обмен директно или чрез услугата за отдалечено взаимно свързване (Remote Peering) на Нетикс, която осигурява гъвкавост и глобален обхват.

В точката на присъствие в Амстердам, която е разположена в центъра за данни Никфех (Nikhef), е добавен нов високоефективен рутер и комутатори, което позволява на Нетера и Нетикс да поддържат нарастващото търсене от страна на клиентите. Това подобрение гарантира, че компаниите могат лесно да мащабират използването на мрежата си и да имат достъп до високоскоростна свързаност в Европа.

Нетера (Neterra) е глобален доставчик на телекомуникационни услуги, който притежава и управлява четири центъра за данни и мрежа с над 220 точки на присъствие в повече от 70 страни.

Нетикс (NetIX), компания от групата на Нетера, е платформа за обмен на интернет трафик в световен мащаб, с дневни пикове на трафика над 3 Tbps, като предоставя директни връзки и достъп до съдържание от над 10 000 мрежи и над 40 други платформи за обмен на интернет трафик.

Коментар