Facebook ни приобщава към изкуството

Първата у нас Facebook изложба-живопис „Парола любов” на художника Георги Петров стана факт чрез виртуално посредничество.

На откриването в х-л Радисън САС, Любен Дилов-син, който освен всичко друго е известен почитател на изобразителното изкуство и колекционер на картини, отчeте парадоксалния факт – Facebook да се окаже посредник за запознанството му с картините на художника два месеца назад във времето.

Социалната мрежа осигури и възможността за реална среща на Дилов-син с автора и творбите му два часа преди откриването на вернисажа.

Своята уникална изложба “Фейсбук – парола любов” Георги Петров посвещава на почитателите и приятелите си. Тя обединява три цикъла картини, част от които след близо два месеца ще зарадват настоящи и бъдещи фенове и в чужбина.

През април и май тази година на талантливия творец му предстоят няколко изяви в САЩ по случай Дните на българската култура, както и в Будапеща.В изкуството трябва пръв да изпиташ щастието от създаването на творбата си и ако това не се случи, не можеш да разчиташ, че друг ще го направи”, сподели Георги Петров, за когото живописта е и “сърцебиене, любов, усещане, настроение; понякога спонтанна, но правена винаги с отворена душа”.

Страница на Георги Петров във Facebook

Коментар