Facebook петиция срещу пушенето


Инициатива срущу предложението на ГЕРБ да се пуши на обществени места бе подета във Facebook.

Както е известно, депутати от управляващата партия ще внесат предложение за промяна в Закона за здравето, с която да се отмени пълната забрана за тютюнопушене на обществени места, която трябва да влезе в сила от 1 юни 2010 година.

Мотивът на вносителите е, че в условия на криза не може да се ограничи тютюнопушенето на обществени места, защото това би било пагубно за бизнеса.
Кампанията срещу предложението набира скорост във Facebook. Към групата се присъединяват дори и пушачи, които изявяват готовност да подпишат петицията.
“Пушач съм, но с огромно удоволствие се присъединявам към петицията. Намирам пълната забрана на тютюнопушенето на закрито за крайно належаща!!!”, казва потребител, решил да подкрепи инициативата.
В гражданската петиция против облекчаване на забраните за тютюнопушене е залегнало и искането за отстраняване на депутата Емил Димитров от парламентарната група на ГЕРБ, който е припознат като инициатор на промените в закона. Димитров е собственик и управител на най-голямата дистрибуторска компания в цигарения бизнес – "Симеон 2", се казва в петицията.
Петицията е пусната във Facebook от Национален форум "Да бъдем европейци".

http://bgpetition.com/bez-tsigaren-dim/index.html

по темата: „Facebook петиция срещу пушенето”

добавете коментар...

  1. milva

    Смехотворни неща се говорят за Франция и Германия. Обиколете италианската и френската Ривиера, където се събират туристи от целия свят и на никого не идва на ум да се забавлява с цигара в уста, дори и по улиците. Чехия от 2003 година забрани пушенето първо в държавните институции и на 100 метра около тях и хорат спазват законите. Да не говорим за Белгия и другите цивилизовни европейски страни. Ами то на българина наистина ценностите му основно се състоят в цигарката и пиячката. Май в по нашата земя трябва да се разреши официално и дрогичката и да си животуваме скотски. А за Турция какво би казал депутатът ГУМНАРОВ? Там ако пуши родител в личния си автомобил и детето му присъства, го глобяват.

  2. ani

    НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ЛЪЖЕ,ЧЕ ЗАРАДИ ЗАБРАНАТА НА ТЮТЮНО ПУШЕНЕТО КЛИЕНТИТЕ БИЛИ НАМАЛЕЛИ.ТОВА ВЪОБЩЕ НЕ Е ВЯРНО.НЕПРЕКЪСНАТО НАБЛЮДАВАМ ,ЧЕ ЗАВЕДЕНИЯТА СА СИ ПЪЛНИ И ХОРАТА БЕЗ ПРОБЛЕМИ ИЗЛИЗАТ ДА ПУШАТ НАВЪН.ТЕОРИЯТА,ЧЕ КАТО ИЗЛЕЗЕЛИ ВЪН ПУШИЛИ ПОВЕЧЕ СЪЩО НЕ Е ВЯРНО.ЛИЧНО НАБЛЮДАВАХ ,ЧЕ ИЗЛИЗАТ ПУШАТ ПО ПОЛОВИН ЦИГАРА И СЕ ПРИБИРАТ .РАЗДЕЛЯНЕТО НА ЗАЛИ ЗА ПУШАЧИ И НЕПУШАЧИ Е НЕУДАЧНО.ЗАЛИТЕ САМО ПРИВИДНО СА РАЗДЕЛЕНИ ,НО МЕЖДУ ДВЕТЕ ЗАЛИ ЗЕЯТ ВРАТИТЕ И ЦЕЛИЯ ПУШЕК Е В ЗАЛАТА ЗА НЕПУШАЧИ,СТИГА ВЕЧЕ ЩОМ БИЗНЕСА НАДИГНЕ ГЛАС ВСИЧКИ ЗАКОНИ ДА СЕ ПРОМЕНЯТ ЗАРАДИ ТЯХ.ЗАТОВА В БЪЛГАРИЯ НИКОЙ НЕ СПАЗВА ЗАКОНИТЕ ЗАЩОТО ЗНАЕ,ЧЕ ЩЕ ГИ ОТМЕНЯТ БЪРЗО,БЪРЗО.ПО ДОБРЕ Е ДА ИЗЛЕЗЕМ НА ПРОТЕСТ НЕ ЗА ПУШЕНЕ НА ЦИГАРИ ,А ЗА ПО ДОСТОЕН ЖИВОТ.

  3. Таня Манева

    Докога ще гласуваме един закон после ще го отменяме?Защо никой не казва,че залите за непушачи са винаги в най отдалечените части на ресторантите?Защо дансингите и оркестрите са в залите за пушачи? Това не е ли дискриминация? Вратите между залите са винаги отворени заради сервитьорите, е и къде е изпълнението на предишния закон? Редовно има малки деца в заведенията за хранене и се излиза с позицията,че това е решение на родителите, а добре ли е за децата?

  4. nikol

    По експертни разчети, икономическите ефекти от забраната ще се изразят в над 228 млн.лв. по-малко приходи за държавния бюджет годишно, в т.ч.: над 12 млн.лв. по-малко приходи от осигуровки; над 60 млн.лв. по-малко приходи за бюджета от ДДС; над 144 млн. лв. по-малко приходи от данък "печалба".министър Дянков да намери начин да събере недостигащите суми от непушачите.не може зарад техните капризи да се увеличава дефицита в бюджета от това губим всички ние.

  5. anjela

    Както непушачите се оплакват, че едва ли не са дискримирани, така и пушачите ще имат пълното право да кажат, че са дискриминирани, ако всички кръчми и ресторанти се принудят да въведат тотална забрана. Защо и откъде накъде? Видяхме вече, че във Франция един човек осъди държавата и си отвори заведение само за пушачи.в Германия собствениците на заведения подадоха искове срещу държавата за компенсиране на загубите от забраната и съдът в Хамбург отмени закона като противоречещ на конституцията.редно е самите собственици на заведения да решават дали да са за пушачи или не.как така някакъв си държавен чиновник ще се разпорежда какво да правят в заведенията си които смея да напомня са частна собственост.

Коментар