Acronis ще има нов мажоритарен акционер

EQT ще си партнира с Acronis, управленския екип и съществуващите инвеститори “в следващата фаза на растеж на компанията”, заяви Йоханес Райхел, съдиректор по технологиите в EQT (снимка: EQT)

Глобалната инвестиционна организация EQT ще придобие мажоритарен дял в Acronis, съобщиха от компанията за киберсигурност и защита на данните. Основателите, мениджмънтът и съществуващите инвеститори – включително CVC, Springcoast и BlackRock Private Equity Partners – ще останат като значителни миноритарни акционери.  

Очаква се придобиването на мажоритарен дял в Acronis от EQT да приключи през първото или второто тримесечие на 2025 г., според официалното съобщение. Стойността на сделката не беше обявена.

EQT управлява активи на стойност 246 милиарда евро в рамките на два бизнес сегмента – частен капитал и реални активи. Инвеститорът притежава портфолио от компании и активи в Европа, Азиатско-Тихоокеанския регион и Северна и Южна Америка.

“Acronis е силно позиционирана платформа за софтуер за киберсигурност и защита на данни с ясна стойност за доставчиците на управлявани услуги. EQT следи пътя на компанията от много години и продължава да бъде впечатлен от нейното представяне и иновационна сила”, заяви Йоханес Райхел, съдиректор по технологиите в EQT.

Новият мажоритарен акционер ще си партнира с Acronis, управленския екип и съществуващите инвеститори “в следващата фаза на растеж на компанията”, допълни Райхел.

Като основен акционер, EQT “ще подкрепи нашето стратегическо разрастване, споделяйки нашата визия за растеж”, каза Езекиел Щайнер, главен изпълнителен директор на Acronis.

Той благодари на съществуващите инвеститори за тяхната подкрепа до момента и за това, че много от тях ще останат с компанията и занапред. “Но най-вече бих искал да благодаря на екипа на Acronis за тяхната работа, която ни доведе до този етап в развитието на Acronis”, подчерта Щайнер.

“Защитата на данните е основополагаща за киберсигурността, а двете стават все по-тясно интегрирани. Архитектурата на Acronis, която обединява защита на данните, киберсигурност и дистанционно управление в една единствена, персонализируема платформа, позволява на доставчиците на управлявани услуги и корпоративните ИТ отдели да създадат солидна киберподготовка за своя бизнес с простота и надеждност”, коментира продуктовия пакет на Acronis Фил Гудуин, вицепрезидент по изследванията в IDC.

Коментари по темата: „Acronis ще има нов мажоритарен акционер”

добавете коментар...

  1. Blackthorn

    Хайдееее… И Акронис ще изстискат като лимонче с “оптимизации” за да капитализират на Макс… Ако оцелее – оцелее. Ако не – следващият..

Коментар