Zoom ще хоства уебинари с 1 милион участници

До 1 милион души ще могат да участват едновременно в уебинарите на Zoom 
(снимка: CC0 Public Domain)

Популярната услуга за видеоконференции Zoom обяви възможност да хоства уебинари с до един милион участници наведнъж. Това се случва, след като различни политически групи в САЩ започнаха да използват платформата, за да набират средства за кампанията за Камала Харис, систематично обаждайки се на стотици хиляди хора.

Zoom предлага различни ценови планове за такива големи събития. Клиентите могат да избират уебинари с максимален размер от 10 000, 50 000, 100 000, 250 000, 500 000 и, разбира се, 1 000 000 участници, отбелязва Engadget. Това са еднократни пакети, които се предоставят с поддръжка от екипа на Zoom Event Services, за да се осигури гладко и професионално изживяване за всички участници.

Въпреки определени цели, които Zoom преследва в момента за изборите в САЩ, компанията вижда бъдеще, в което такива широкомащабни виртуални уебинари ще станат нещо обичайно в корпоративния, развлекателния и правителствения сегмент. Знаменитостите и артистите също могат да използват Zoom за организиране на срещи с фенове и за различни други виртуални събития.

Всичко това обаче не е евтино. Резервирането на еднократен уебинар за милион души ще струва на клиента 100 000 долара. Уебинар за 10 000 души ще струва 9 000 долара, тоест почти един долар на човек.

Преди това Zoom официално поддържаше само до 100 000 участници. Но наскоро компанията промени условията си, за да се приспособи към усилията на политическите активисти за набиране на средства.

Тласък за големи уебинари дадоха редица успешни събития на платформата, организирани в подкрепа на Камала Харис. Най-забележителното, “Win with Black Women”, събра 1,5 милиона долара на събитие, посетено от над 40 000 души. Малко по-късно “White Dudes for Harris” и “White Women for Harris” проведоха уебинари със съответно 190 000 и 164 000 участници.

Новата стратегия на Zoom може да се превърне в допълнителен източник на доходи за компанията. Акциите на Zoom наскоро паднаха от $560 на $60 за брой, което е свързано с общия спад в търсенето на виртуални срещи след пандемията.

Коментар