Популярен AI генератор на изображения с улеснен достъп

Генерирането на изображения се разви силно с бума на изкуствения интелект
(снимка: CC0 Public Domain)

Всеки потребител на интернет вече може да отвори уебсайта на услугата Midjourney и да започне да генерира изображения. Безплатната демо версия на платформата позволява създаване на 25 изображения.

Преди това за достъп до генератора Midjourney беше необходимо използване на месинджъра Discord, включително подаване на молба. За да привлече потребители, които не харесват Discord, разработчикът пусна уебсайт, но само онези, които бяха създали поне 10 000 изображения чрез месинджъра, получиха право да работят в уеб интерфейса.

Сега уебсайтът на Midjourney е отворен за всички. За да се регистрирате, ще ви е необходим акаунт в Google или Discord – притежателите на акаунти в двете платформи могат да ги свържат с един акаунт в Midjourney и да влязат през който и да е от тях.

След като влезете в платформата, ще видите набор от основни инструменти в лявата странична лента. Можете да преглеждате изображения, създадени въз основа на заявки от други потребители, или да опитате сами да генерирате изображение, след като изгледате обучително видео.

В горната част на страницата има поле за въвеждане на заявка, в отговор на която Midjourney ще предложи четири изображения – качеството на най-успешното може да се коригира с помощта на специални инструменти: намаляване, уголемяване на картината или регулиране на ъгъла.

Има и редактор на изображения, където можете да коригирате заявката, да промените определени области от изображението, да изберете различно съотношение и да добавите нови елементи.

Наличен е и раздел, в който се събират всички изображения, създадени от потребителя. Картина от колекцията може да се разглежда, редактира, копира или изтегля.

Сайтът предлага стаи за чат, където можете да видите какво са създали други хора или да публикувате свое собствено изображение. След изчерпване на ограничението от 25 изображения, Midjourney предлага да се абонирате за един от четирите тарифни плана – те се различават по цени и квоти за брой изображения.

Коментар