Аксесоарите на Microsoft се връщат в магазините

Клавиатури и мишки с марката на Microsoft се очакват отново в търговската мрежа
(снимка: Incase)

Периферните устройства с марка Microsoft, които бяха спрени от продажба, ще се завърнат в търговската мрежа за празничния сезон в края на годината. Те ще се произвеждат с бранда Incase, но все още етикетирани като „Проектирани от Microsoft”.

Плановете за стартиране на подобен проект станаха известни в началото на годината, когато Onward Brands, компанията собственик на Incase, обяви сделка, според която ще може да произвежда и продава спрени преди това аксесоари на Microsoft, включително клавиатури, мишки, уеб камери, слушалки и високоговорители.

Сега Incase потвърди, че продуктите ще бъдат пуснати в продажба през четвъртото тримесечие на 2024 г. Компанията, която основно произвежда раници и калъфи за джаджи, ще пусне и ергономична клавиатура на Microsoft.

През 2023 г. Microsoft спря да произвежда аксесоари под собствената си марка и запази само първокласни продукти под марката Surface. Линията мишки Intellimouse няма да се върне сега, но асортиментът на Incase ще включва ергономичната Sculpt.

Не трябва да очаквате пълномащабно връщане към миналото – основната марка на корпуса на възродените устройства сега ще бъде Incase, но ще има и маркировка „Designed by Microsoft“.

Ако качеството на продуктите на Incase не е по-ниско от оригиналните, потребителите, свикнали с продуктите с марката на Microsoft, ще получат добра възможност да актуализират своите периферни устройства, въпреки че все още не е ясно колко ще струва това в новата им версия.

Коментар