Светлин Наков ще преподава в новата AI програма на СофтУни

“Уменията да използваш AI стават все по-задължителни за всеки съвременен човек с амбиции за развитие”, казва Светлин Наков (снимка: Svetlin Nakov / Facebook)

Софтуерният университет стартира образователната платформа “SoftUni AI” – цялостна програма за прилагане на AI в ежедневието и бизнеса, подходяща за хора без никакъв опит, съобщи Светлин Наков.

“Ще преподавам лично аз, за да ви помогна да се образовате за приложението на съвременните AI инструменти: ChatGPT, Claude, Gemini, Copilot, Perplexity, Midjourney и много други”, обяви специалистът във Facebook.

Безплатният курс “AI Basics” започва на 29 октомври. Курсистите ще усвоят базово ниво с AI инструменти като ChatGPT и Claude.

От 28 ноември започва същинската част на образователна програма за приложения на изкуствения интелект – модулът “AI Fundamentals”. Той ще разгледа в дълбочина изкуството за писане на запитвания (prompt engineering) и ползването на ChatGPT и другите AI инструменти за лична ефективност и в работна обстановка.

Курсовете “Prompt Engineering & AI Tools” и “AI Adoption” ще навлязат в дълбочина в съвременните AI инструменти: от писане на запитвания, писане на текстове, писане на бизнес документи, образование и самообразование, извършване на проучвания, анализ на документи, анализ на данни, програмиране за непрограмисти, автоматизация на ежедневни офис задачи, генериране на картинки, видео и звук и други задачи.

СофтУни планира и редица AI курсове за специализация в различни бизнес ниши: AI за маркетинг експерти, AI за дизайнери, AI за финансисти и счетоводители, AI за юристи, AI за програмисти, AI за специалисти в продажбите, AI за недвижими имоти и т.н., уточни Светлин Наков.

“Радвам се да поведа тази нова инициатива SoftUni AI, защото вярвам, че изкуственият интелект ще продължава да навлиза стремоглавно във всички човешки дейности и уменията да използваш AI стават все по-задължителни за всеки съвременен човек с амбиции за развитие”, заключи Наков.

Коментари по темата: „Светлин Наков ще преподава в новата AI програма на СофтУни”

добавете коментар...

  1. Тъй тъй

    Абсолютно съм съгласен с Българин и skynet!

  2. skynet

    Айде де, от още if-джии има нужда

  3. Anonymous

    А какво е истинско АйТи, Българин ?

  4. Българин

    Светлин Наков не е истинско АйТи. Само се прави на такъв.

Коментар