AMD отвори център за инженеринг и дизайн в Сърбия

AMD разширява присъствието си на Балканите с инженерен център в Сърбия
(снимка: AMD)

AMD откри днес нов център за инженеринг и дизайн в Сърбия, с офиси в Белград и Ниш, като част от план на компанията за по-силно присъствие на Балканите. Служителите на двата офиса ще разработват софтуер за различни продукти на американския чипмейкър.

Новият инженерен и дизайнерски център ще приеме висококвалифицирани инженери, фокусирани върху разработването на софтуер, оптимизиран за изчислителните платформи на AMD, включително софтуерния стек ROCm за ускорители на центрове за данни Instinct и графични карти Radeon. Центърът е създаден като част от споразумение с HTEC, глобална компания за технологични услуги.

„Нашият нов инженерен и дизайнерски център ще играе важна роля в подкрепата както на дизайна, така и на внедряването на бъдещи поколения ускорители AMD Instinct и Radeon, за да направим цялостните AI решения по-достъпни за клиенти по целия свят”, каза Андрей Здравкович, старши вицепрезидент и главен софтуерен директор в AMD. „Нашата инвестиция в Сърбия е свидетелство за силния инженерен талант на Балканския регион”, допълни той.

AMD си партнира с HTEC, местните университети и технологичната екосистема в Белград и Ниш, за да задълбочи присъствието си в региона през следващите години, уточни мениджърът.

Новият център ще работи под ръководството на Джордже Симич. Екипите на центъра ще се съсредоточат върху разработване на AI технологии, графики и софтуер за използване в различни продукти, както и върху оптимизиране на инструменти с отворен код, библиотеки и модели, за да направят по-лесно и по-мащабируемо стартирането на новите AI приложения на AMD хардуер.

Наскоро AMD разшири своето инженерно присъствие на Балканите, откривайки изследователски център в Яш, Румъния през 2021 г. Компанията отбелязва, че ще продължи да работи с HTEC и други регионални фирми за технологични услуги в подкрепа на проекти за разработка на софтуер и хардуер.

Освен това AMD планира да си партнира с местни университети, за да предостави образователни ресурси и стажантски програми за по-нататъшно развитие на местните инженерни способности в подкрепа на бъдещите си планове за растеж в Сърбия.

Коментари по темата: „AMD отвори център за инженеринг и дизайн в Сърбия”

добавете коментар...

  1. :o)

    Добро дошли, другови, на наше малом маскараду :)))))
    Ето едно чудесно работно място за програмистките гийк плъхове, да станат хора дето се вика.

    В работната характеристика се предлагат следните екстри :
    1.Наздраве с 300-400 грама “бела” или “жута” ракия, домашно производство
    2.Надуване на макс, на служебните компютърни колонки последните хитове на Миле Китич
    3.Качване по служебните бюра и предаване на микрофон за караоке – сръбски хитовА 🙂

Коментар