В уеб през телефона по 10 часа седмично

Facebook е предпочитаната социална мрежа за сърфиране през мобилния телефон. Активно се ползват също Twitter и LinkedIn, според онлайн проучване на LG Electronics в партньорство с най-големите български групи в социалната мрежа Facebook.

Средно 10 часа седмично прекарват младите хора в ровичкане из социални мрежи през телефона си. 76,5% от активните потребители на мобилни телефони и компютри у нас сърфират в интернет и през мобилния си телефон, сочи проучването. 40% от анкетираните влизат в глобалната мрежа през телефона си всеки ден, а 18% поне веднъж седмично.
WiFi мрежите са предпочитаният начин за връзка с интернет, заради липсата на допълнително заплащане. Към този тип комуникация се придържат 67,5% от участниците в допитването. Анкетата е проведена за период от една седмица и обхваща 1000 българи на възраст до 35 години.
Освен WiFi мрежите, мнозина ползват и клетъчната си връзка за сърфиране: 51% използват 3G, HSDPA и GPRS услуги. Всъщност 34% от потребителите ползват не просто мобилен телефон, а смартфон. Най-често срещаната операционна система е Symbian, следвана от Windows Mobile.
2/3 от хората знаят за операционната среда Android, запознати са с нея и харесват безплатните приложения и възможностите й за синхронизация с Google.
Като най-важен фактор за избора на телефон участниците в анкетата на LG са посочили функционалността. На второ място са марката и дизайнът, а третият сред важните фактори е цената. 65% са отговорили, че предпочитат телефон със сензорен дисплей. От гледна точка на конструкцията предпочитанията към слайдерите имат превес над стандартната „блокова“ форма.

Коментар