Облачни услуги на Fujitsu осигуряват сървърен ресурс по заявка

Динамичните ИТ инфраструктури са основен акцент в представянето на японския гигант Fujitsu на започналото днес изложение CеBIT в Хановер, Германия.

В палата 4 на панаира компанията демонстрира "plug and play" ИТ инфраструктура като услуга за сървър (I-a-a-S), която е флагманът в нейната концепция за частни корпоративни облаци. Чрез I-a-a-S, компаниите могат да купуват сървърен капацитет по необходимост, чрез гъвкав модел за заплащане на услугата.
Хардуерът се намира в центрове за данни на Fujitsu, специално изградени за обезпечаване на I-a-a-S услугата. Потребителите могат да избират индивидуално решение и да го конфигурират чрез I-a-a-S портал. Сървърните ресурси са достъпни през сигурна частна виртуална мрежа (VPN).
Fujitsu показва на CeBIT и новия си пакет услуги ManageNow, предназначен за ефективна администрация на ИТ инфраструктури в центровете за данни. Решението опростява и оптимизира ежедневните процеси чрез използване на стандартизирана администрация на хетерогенни инфраструктури и автоматизирана администрация на операционните системи, софтуера и базите данни за сървъри и клиенти.
Решението предоставя и редица други възможности за услуги и поддръжка. Компаниите могат да използват ManageNow, за да консолидират различни административни инструменти, с цел извличане на полза от опростената интеграция на популярни решения за администриране и от бързите имплементации, като намаляват разходите с до 65%.
В портфолиото от управляеми услуги на Fujitsu влизат още Managed Workplace – за администриране на РС през целия им жизнен цикъл; Managed Virtual Workplace – с фокус върху администрацията на виртуални инфраструктури; ITIL (Information Technology Infrastructure Library) услуги; Managed Storage – за гъвкаво управление на данните; и Managed Server – решение, което гарантира непрекъсваемост на сървърната инфраструктура.

Коментар