Най-добрите туитъри отличени в Ню Йорк

"Отличниците" в социалната мрежа Twitter бяха възнаградени на церемония в Ню-Йорк по-рано тази седмица. Най-атрактивните приложения и микроблогъри получиха ежегодната премия Shorty Awards.

Приза за най-добро Twitter приложение грабна TweetDeck – софтуер, който филтрира туитите по тематика. Twitter-бранд на годината стана мрежата за натурални продукти Whole Foods. В категорията "изкуство" пък е отличен микроблогът на проекта deviantART.

Twitter-личност на годината е американският актьор Нейтън Филиън, който нашумя с участието си в няколко сериала. Победителка в номинацията "Иновации" пък е Бети Дрейпър – бивш модел и майка на три деца.

Отличие получи и друга видна дама на дама на САЩ – Сузи Орман, която е един от най-авторитетните финансови експерти в страната. В областта на литературата победител е писателят Арджун Басу. Лауреат в категория "Музика" стана бразилската певица Ивет Сангало.

Премии Shorty Awards бяха връчени общо в 26 номинации. Във всяка от тях се състезаваха 6 финалисти, един от които стана лауреат. Наред с това имаше и стотици потребителски номинации, но лауреати там не бяха излъчени.

Всеки ден в Twitter се появяват 50 милиона нови записа. Към момента най-популярната в света микроблогърска услуга има 75 милиона потребители.

Коментар