Xerox отчита силен интерес към дигитално отпечатване на фото продукция

София,  4 март 2010 г. – Печатът на фотографски изображения остава доходна и разширяваща се ниша за доставчиците на печатни услуги. Корпорация Xerox  представи успешни истории от практиката на свои клиенти на най-голямото годишно изложение на фото индустрията – PMA 2010, което се проведе от 21-ви до 23-ти февруари 2010 в Калифорния, САЩ.

Решенията на Xerox, представени по време на изложението, включват дигитални печатни технологии, софтуер и инструменти за бизнес развитие, разработени за производство на фотографски книги, календари, картички и други фотографски продукти. Общият щанд с Fujifilm даде възможност двата гиганта да обединят експертизата си в обслужването на клиенти – от професионалните фото лаборатории до традиционните печатници.

„Технологиите и софтуерът на Xerox създават значителни възможности за фото студия и печатници да печелят от продукти като фотографски книги, календари и поздравителни картички,” каза Филип Лауде, вице-президент на фотографски и опаковъчни приложения в Корпорация Xerox.

Успешни практики при фото продукцията

Оборудвана с четири преси Xerox iGen3®, компанията SendOutCards, базирана в Солт Лейк Сити, произвежда милиони поздравителни картички годишно по поръчка.

„Ние отпечатахме и продадохме над три милиона картички миналия декември  – два пъти повече от декември 2008 г.,” каза Джо Кийнмор, главен изпълнителен директор на SendOutCards. „Ключовите фактори за този бум на продажбите бяха качеството на печат и ефективността на производство на нашите преси Xerox iGen 3.” Компанията планира да навлезе на пазара на фотографски книги и календари тази година.

Други компании, които използват технологии на Xerox, за да увеличат продажбите си на фото материали, включват:

Escaneográfica, базирана в Сантяго, Чили, произвежда висококачествени фотографски книги за клиентите на един от най-големите търговци на дребно в страната. Печатницата планира да произвежда над 5000 фотографски книги на месец, както и каталози, брошури, менюта за ресторанти и каталози с недвижими имоти на своята дигитална преса Xerox DocuColor 8002.

Fitzgeralds Photographic Services, фото лаборатория в Гернси, Ченъл Айлъндс, Великобритания използва цветна дигитална преса Xerox 700, за да печата фотографски книги, календари и поздравителни картички.

„Xerox 700 отвори бизнеса ни към компании и организации, които искат фото продукти в малки тиражи и печат при поискване, без финансовата обвързаност на продукции с голям тираж,” каза Джон Фицджералд, президент на Fitzgeralds Photographic Services.

Коментар