Panda Software предлага нова информативна анимация за насочените атаки

Panda Software предлага нова информативна анимация за насочените атаки
Ясно, точно и кратко обяснява насочените атаки;
– T
ези опасни атаки са част от новата динамика на развитие на зловредния код
10/04/2006 – Компютел
Panda Software отново създаде полезен инструмент, за да илюстрира опасностите от новата динамика на развитие на зловредния код. Последната забавна флаш анимация се спира на насочените атаки и ясно илюстрира как тези заплахи оперират.
Анимацията може да бъде директно видяна от уеб страницата на PandaSoftware, без да е необходимо да я изтегляте на вашия компютър. Просто отидете на следния адрес: http://www.pandasoftware.com/download/presentationattacks.
Според Луиз Коронс, директор на PandaLabs, “днес тези атаки са едни от най-опасните заплахи за корпоративните среди”. Тяхната основна функционалност ги различава от вирусите, троянските коне и другите масирани заплахи, в това, че те са насочени само към отделна компания и не се разпространяват към други мрежи и компании, което им позволява да останат незабелязани от необновявани и остарели антивирусни решения.
Насочените атаки са изгоден бизнес за своите създатели. Дали наети като средство за шпиониране на конкуренти или просто за осъществяване на криминалните намерения на своя създател, насочените атаки формират част от новия бизнес модел, създаден от кибер престъпниците.
След ерата, в която създателите търсеха само популярност, днес кибер-престъпленията са ежедневие и решенията за защита е необходимо да бъдат променени според изискванията на деня. Благодарение на развитите от PandaSoftwareTruPreventTeхнологии, непознатите заплахи като насочените атаки имат още една бариера за преодоляване. Със системите за засичане на непознати видове вреден код, продуктите на PandaSoftware (и за домашни, и за корпоративни потребители) могат да се борят срещу новите инструменти на кибер-престъпленията.
За повече информация: www.antivirus.bg

Коментар