HP подсили серията лаптопи ProBook

HP пусна у нас три нови модела бизнес мобилни компютри, които допълват s-сериите на ProBook. Лаптопите са предназначени за потребители от малкия и среден бизнес, като предлагат подобрена производителност с мобилните процесори Intel Core i3/i5/i7.

И трите модела идват с HD светодиоден дисплей със задно осветяване (LED).  Лаптопите сa снабдени с издръжлив на всекидневна употреба корпус от гладък алуминии в два цвята – бордо и „черен хайвер”.

HP ProBook 4320s предоставя 13,3-инчов екран, моделът HP ProBook 4520s – 15,6-инчов, а дисплеят на HP ProBook 4720s има диагонал 17,3 инча.

Освен от новите процесори на Intel, потребителите могат да избират между графична карта с висока разделителна способност на Intel или дискретна графична карта за по-добра работа с мултимедийно съдържание – ATI Mobility RadeonTM HD 4350, както и между различни възможности за безжична връзка.

И трите модела се предлагат с четец за карти SD, опционално Blu-Ray устройство и HDMI изход за презентации. Те са с влагоустойчиви клавиатури, а двата по-големи модела имат отделни клавиши с цифри. Наличен е и усъвършенстван ClickPad, който разпознава жестове с пръсти, за по-интуитивна работа с документи.

"Малките и средни предприятия останаха по-предпазливи в първото тримесечие на годината. Определено очакваме търсенето на бизнес мобилни компютри да се повиши и отново да достигне стабилен ръст през 2010 г.", коментира Виржиния Недева, маркетинг мениджър “Персонални системи” (PSG) в HP.

Новите модели от s-серията включват приложения, които улесняват работата с мултимедийно съдържание и идват с инсталиран пакет ArcSoft TotalMedia. Той позволява на потребителите да гледат, редактират и създават видео и аудио файлове, без да се налага инсталирането на друг софтуер.

Всички нови модели HP Probook идват с приложение HP DayStarter, което позволява на потребителите да започнат работния си ден, още преди да са заредили Windows. Персонализиран екран, включващ календар, информация за състоянието на батерията и индикатор, показващ стартирането на Windows, ще се появи, докато операционната система продължава да се зарежда.

Повечето модели от серията HP ProBook включват и приложенията HP QuickWeb за свързване с мрежата за секунди, когато компютъра е изключен, и HP Power Assistant, което помага за отчитане и управление на разхода на енергия в реално време.

Влизането в Windows и уеб сайтове е улеснено с приложението HP Face Recognition, част от HP Protect tools. А опционалният вграден четец за пръстов отпечатък добавя още една защита бариера и подобрява сигурността.

Централното администриране на лаптопа се извършва чрез приложенията HP ProtectTools, които позволяват поставяне на мерки за сигурност за различните потребители и различните видове достъп. Те също така правят лесно отчитането на дейността на потребителите, предпазването и възстановяването на забравени пароли от лице със съответния достъп.

Моделите от s-серията на HP ProBook вече се предлагат в България на препоръчителни цени, започващи от 999 лв. с ДДС.
 

Коментар