Нова игра обещава фитнес с измерими резултати

Нова фитнес игра ще донесе истински резултати на потребителите, обещават от лейбъла EA Sports. Програмата Active 2.0 използва иновативна безжична система за управление, захранвана от ленти за крака и ръка, сензори за движение, монитор за следене на сърцето и онлайн център за споделяне на данните за тренировката.

"Издаването на EA Sports Active 2.0 ще постави началото на нова ера в интерактивния фитнес, с реални, измерими резултати”, казва изпълнителният продуцент на EA Sports Active – Тарни Уилямс.

Иновативната безжична система за контрол ще даде на потребителите свобода на движението за тренировка, с която да постигат наистина впечатляващи резултати. Чрез технологията за отчитане на сърдечния ритъм, мониторът за пулса ще помогне на играчите да следят интензивността на тренировката с цел оптимизиране на представянето.

Онлайн центърът пък ще позволи на играчите да проследят и споделят всички данни от тренировките си. Те ще могат да си изтеглят нови упражнения и тренировки на своята PlayStation 3 конзола.

EA Sports Active 2.0 ще бъде издадена през есента във версия за PlayStation 3, Wii, iPhone и iPod touch. Играта се разработва от студиото във Ванкувър, Канада и все още няма рейтинг по ESRB или PEGI, съобщиха от Пулсар ООД.

Коментар