Printstik PS905ME – мобилен принтер без мастило

Свикнали сме да носим навсякъде със себе си телефони и лаптопи. Принтерът също може да стане редпочитан спътник

Свикнали сме да носим навсякъде със себе си телефони и лаптопи. А защо не и принтер?

Свикнали сме да носим навсякъде със себе си телефони и лаптопи. Принтерът обаче все още не е предпочитан спътник. Компанията PlanOn е на път да промени ситуацията. Нейният Printstik PS905ME осигурява наистина мобилно решение за принтиране, пише GreenTech.bg.

Устройството е изключително компактно и леко. Захранва се от презареждаеми батерии и използва термална технология.

С това симпатично устройство можете да принтирате документи, без да са ви необходими електрическа мрежа и неекологични мастилени касети.

PlanOn твърди, че Printstik PS905ME е най-лекият и най-малък принтер на пазара. Моделът тежи около 670 грама и има размери 2х2×11 инча – достатъчно тънък, за да се побере в чантата за лаптопа или в по-дълбок джоб.

Вместо да използва разточителни мастилници, Printstik разчита на термална технология за монохромен печат. Устройството приема ролка хартия (около 20 страници А4) и може да се свързва към компютър и някои смартфони.

Елиминирането на принтерната касета спестява материали за опаковки, особено като се има предвид колко често се сменят мастилниците.

В допълнение, принтерът се захранва от презареждаема литиево-йонна батерия, което е по-икономично решение спрямо консумацията директно от електрическата мрежа. Това важи особено в офис средите, където принтерите обикновено са непрекъснато включени, дори и да не се използват.

Printstik PS905ME с цена около 300 долара все пак има и недостатъци – той е по-бавен от традиционните принтери и не може да осигури качеството на лазерните устройства, така че не винаги е подходящ избор.

Коментар