Уго Чавес става активен блогър

Президентът на Венецуела Уго Чавес ще се изявява активно като блогър в интернет. Екстравагантният държавен глава също така се отказва от идеята да контролира интернет, съобщава самият той в неделното ТВ предаване “Ало, президент”.

В предишно свое обръщение Чавес призова световните лидери да наложат цензура на интернет, за да предотвратят незаконното й използване, припомни Уол Стрийт Джърнъл.

Венецуелският лидер обаче е размислил и смекчил отношението си към глобалната мрежа. Чавес дори обещава да води собствен блог, чрез който ще громи опозицията на информационния фронт.

Ще общувам с милиони и то не само граждани на Венецуела, а на целия свят. Ще имам собствен интернет окоп, заявява Чавес. Той е поръчал на подчинените си да подготвят отделно помещение в президентския дворец, откъдето да общува със света.

Уго Чавес е убеден, че неговият блог ще се радва на засилен интерес от страна на опозицията. Това ще бъде истинска битка, казва още президентът.

Само седмица по-рано Чавес заклейми социалните мрежи Twitter и Facebook, които били използвани от опозицията за организиране на антиправителствeни изявления и разпространение на слухове.

Коментар