Стив Джобс: Едва не умрях миналата година

Най-обичаният ИТ бизнесмен, шефът на Apple Стив Джобс разкри подробности за своите здравословни проблеми от миналата година. Това стана по време на посещение заедно с губернатора на Калифорния Арнолд Шварценегер в детска болница на името на Люсил Пакард, съобщи mercurynews.com.

Стив Джобс подкрепи новия закон за трансплантация на органи, припомняйки, че е едва не е умрял през 2009 година в очакване да му бъде присаден черен дроб. Благодарение на лекарите и своите финансови възможности, той е успял да излети спешно за Мемфис, където му е направена животоспасяваща операция.

"Едва не умрях, но в последните месеци се чувствам много добре", споделя Джобс.

Арнолд Шварценегер, от своя страна, също отдава заслуга на богатството на Стив Джобс за това, че ИТ бизнесменът е продължил да живее.

"Стив иска обаче на трансплантация да могат да разчитат не само богатите хора. Той счита, че всеки трябва да има право на присаждане на органи, независимо от неговото материално състояние", казва губернаторът на Калифорния, настоявайки за опростяване на процедурата за получаване на донорски статут.

Коментар