Банкрут или продажба очакват закъсалата Palm

Компанията Palm, известна със своите смартфони, едва ли ще удържи на конкуренцията. След публикуване на финансовите й резултати за последното тримесечие, анализаторите изказаха прогнози, че Palm или ще банкрутира, или ще бъде продадена.

Приходите на компанията за фискалното тримесечие, приключило на 26 февруари, възлизат на 349,9 милиона долара, при очаквани $424 милиона, предаде Блумбърг. Това е 11-то поред тримесечие, в което Palm отчита спад. В края на миналата седмица акциите й паднаха с 29% до $4 за бройка, бележейки най-голямото снижение от октомври 2007 година досега.

Според някои анализатори, в скоро време акциите на Palm ще паднат до $0. Силно е намаляла нейната платежоспособност, което вреди на отношенията й с доставчиците. Под въпрос е нереализирана партида от 1,15 милиона броя смартфони, за продажбите на които ще са необходими няколко месеца.

Palm планира приходи от около 150 милиона долара за четвъртото тримесечие, което приключва в края на май. Анализаторите очакваха компанията да постигне $300 милиона.

Според Блумбърг, потенциален купувач на закъсалия производител на смартфони е негов китайски конкурент.

Коментар