Nokia противопостави телефона на РС-то

Информационна кампания на Nokia съветва потребителите да влизат в интернет от своите телефони, вместо от персоналния компютър.

Лидерът на мобилния пазар убеждава, че телефоните помагат да се подобри състоянието на околната среда. Така например, едно обновяване на статус във Facebook с компютър изразходва енергия колкото 100 обновявания чрез мобилен телефон.

Ако хората използват по-често своите хендсети, за да сърфират в интернет, те ще допринесат значително за намаляване на вредното влияние на въглеродния газ върху природата.

Коментари по темата: „Nokia противопостави телефона на РС-то”

добавете коментар...

  1. Mir4o

    Идеята явно е, докато си цъкаш игри, и видеокартата ти консумира 200W, да си смениш статуса във FB от телефона и да спестиш 0,00001W:):):)

  2. stan

    Не вярвам една толкова успешна компания да каже такава глупост. Най-вероятно се е изцепило някое пъпчиво маркетологче или журналистче или екологче, с извинение. Мобилният телефон за това просто не става, извинете ме. По много показатели. Все едно да се призове да ходим на работа с ролкови кънки, вместо с коли. Наполедък доста изпростяхме, за съжаление.

  3. Light_inf

    *0.1% oт web сайтовете СА оптимизирани за мобилни версии

    извинявам се за грешката

  4. Light_inf

    Наистина е простотия… откъде на къде ще ме карат тия да се кьоря в миниатюрното дисплейче на телефона, и да плащам луди пари на мобилните оператори, а да не говорим че едва 0.1% (ако не и по-малко) от web сайтовете не са оптимизирани за мобилни версии…

    колкото до околната среда – някой питал ли ги е колко замърсяват въздуха техните фабрики?!

  5. C

    Що за простотия е това… така или иначе ползваме PC за игри, работа т.н… никаква екология няма да стане с това.

Коментар