Facebook приложение ни прави портрети от цветя и буболечки

Любимата на мнозина социална мрежа Facebook „подслони“ ново приложение, което забавлява посетителите, като едновременно с това им напомня да се грижат за биоразнообразието.

Biodiversity във Facebook създава образ на всеки посетител, изтъкан от стотици малки изображения на растения, животни, насекоми, листове и цветя и др. За целта всеки гост тук трябва да предостави своя снимка. Чрез ситните изображения на растения и животни с големина на точици се оформя стилизирано изображение – копие на това от оригиналната снимка, предаде GreenTech.bg.

Самата снимка трябва да отговаря на някои условия, за да се получи добре стилизираното изображение от биоразнообразни фигури. Желателно е картината да представлява лице в близък план, да е контрастна и да има неутрален фон.

С веселата задачка за направа на подобно изображение започва малка разходка из тематиката „биоразнообразие“. Всеки гост може да се „свърже“ с даден вид животни или растения. Когато се свърже към пчелата, например, той ще узнае, че тя е свързана с цветята, те са свързани с мравките, мравките – с дърветата, дърветата – с бръмбарите и т.н.

Идеята е всеки посетител на страницата да се замисли за това, че е свързан с всяко живо същество в природата и е част от нейната екосистема. А изводът е, че „ние всички заедно сме вътре“ – това е и името на специална уеб-страница на Европейската комисия, посветена на биоразнообразието. С нея ЕК се старае да привлече внимание към действията, които предприема, за опазване на природата и насърчаване на биоразнообразието.
 

Коментар