Силна подкрепа за платформата Opteron 6000

AMD съобщи за силна партньорска подкрепа на новата си сървърна платформа Opteron 6000. Тя се базира на процесора AMD Opteron 6100 (с кодово име "Magny-Cours") и чипсета AMD SR5690, като ще предложи на пазара първите в света 8- и 12-ядрени x86 процесори.

Разнообразие от дънни платки и платформи за "Magny-Cours" са готови преди официалната премиера на процесора в края на първото тримесечие. Решенията ще се възползват от предимствата на новата Direct Connect Architecture 2.0 на AMD, по-голям брой ядра, повече канали за паметта и повече функции.

Изградена на базата на чипсета AMD SR5690/SP5100, сървърната дънна платка Asus KGPE-D16, например, е проектирана за процесорите AMD Opteron 6100, за да осигури ефективна работа при сериозни изчислителни натоварвания. Дъното осигурява производителност, необходима за предприятия или институции с високи изисквания към приложенията, както и при сървърите за работа в интернет, които достигат критични нива в пиковете на трафика.

Gigabyte ще започне доставки на сървърни платформи с 8 или 12 ядра още този месец, които адресират  широка гама от нужди на клиентите. MSI и Supermicro също излизат с 8- и 12-ядрени сървърни решения за корпоративни среди, изискващи висока плътност и мащабируемост.   

Партньорите системни интегратори пък ще предложат къстомизирани решения за малките и средни бизнеси, големите предприятия и световни изследователски институции. Измежду компаниите, които ще се възползват от предимствата на платформата AMD Opteron 6000, са Appro, Microway, Nortech, Penguin, SGI, ZT Systems и др.

Коментар