Предстои европейско по електронни спортове

След броени дни започва поредният цикъл от квалификации за Европейското първенство по електронни спортове. Българските национални отбори ще представят страната ни във всички дисциплини. Вече са ясни и съставите, събщиха от Гейминг Ентъртейнмънт ООД.

Тази година Asus European Nations Championship включва 6 дисциплини – Counter Strike 1.6, CS 1.6 Жени, CS Source, Warcraft 3, QuakeLive и FIFA 10. В самия формат има някои значителни промени, като най-важната от тях е, че надпреварата вече не е само за чест и слава, а ще има и солиден награден фонд.

Организаторите са се постарали да мотивират играчите и отборите, които ще защитават страните си, по всякакъв начин и от тях се очаква само едно – да играят на върха на възможностите си.

В повечето отбори се забелязват някои промени, което би трябвало да доведат до по-успешно представяне от миналата година. Българските участници също се надяват на по-добро представяне.

За първи път ще има отделна женска дисциплина в Counter-Strike.

"В България реално няма много момичета, които да отделят голяма част от времето си, за да играят CS. От тук следва, че и нивото ни е малко по-ниско, a изборът за това кой да играе в националния отбор не много разнообразен. Все пак мисля, че имаме реални шансове за едно добро представяне. Всяка от нас ще сложи името на България, надявайки се да зарадваме както нас самите, така и вас", коментира капитанът на отбора Ивелина “HellRose” Данова.

Коментар