Интеруут ще хоства сайтове, разработени чрез eZ Publish

гр. София, 23 март 2010 г. – Интеруут (Interoute), собственик на най-развитата и широко разпространена мрежа с 59 центъра за пренос на глас и данни в Европа, подписа споразумение с една от най-динамичните уеб агенции за решения с отворен код – NXC. Споразумението е за хостване и управление на уеб съдържанието на онлайн пътеводителя на френското списание  Voyazine –  voyages-sncf.com. Разработеният чрез eZ Publish сайт е с огромен обем от информация и анимация и регистрира няколко милиона посещения на месец на страница.

Екипът, който работи върху оптимизацията на търсачката, отчита, че трябва да разполага с такава система за управление на съдържанието, която да се справя с огромния поток от данни. Затова поверява хостването на voyages-sncf.com на подизпълнител, сертифициран от eZ Publish.

Интеруут беше избрана заради своя опит и фибро-оптичната си мрежа с висок капацитет. Компанията предоставя денонощен хостинг 7 дни в седмицата, достъпност и пакет от услуги, специално разработени за Voyazine. Интеруут доказа, че е надежден партньор в управлението на хостването на сайтове, разработени чрез eZ Publish. Сайтът е пренесен на новата платформа в перфектен синхрон и отчита 30% подобрение на продуктивността на захранването му. Интеруут ежедневно показва качество в управлението на MySQL бази данни и на кеш-памет, както и в консултирането за eZ Publish.

Главният изпълнителен директор на NXC Ингве Тведт споделя: „Нашите клиенти искат оферта за консултации, софтуер и хостинг. Тъй като предпочитаме отворения код, избрахме да работим с Интеруут за хостването на Linux платформи. Заедно предлагаме цялостни решения за уеб сайтове, базирани на отворения код. Този подход отговаря на нуждите на пазара и сме добре приети от клиентите.”

Коментар