Увеличават сигурността на “облака”

Пет нови устройства от тип "защитна стена" за приложения обяви компанията Citrix Systems. Те ще осигурят следващо ниво на сигурност на публичните и частни "облаци" (clouds), както и на уеб приложенията.

Всяко едно от устройствата използва хардуерна платформа Citrix NetScaler MPX и системи за ускоряване работата на приложенията, балансиране на натоварването и уеб сигурност.

С новото предложение, Citrix вече разполага с решения, които обезпечават скорост от 10 Mbps с виртуална система Citrix NetScaler VPX до рекордните 5 Gbps с оборудванe NetScaler MPX. Това ще позволи на компанията да отговори на нуждите на малки и големи предприятия, доставчици на услуги за управляема сигурност (MSSPs), както и на "облачни" услуги.

Освен откриване и блокиране на заплахи за традиционните уеб приложения, NetScaler Application Firewall включва и оптимизирана система за защита на приложения и услуги Web 2.0. Това е продиктувано от нуждата на разработчиците от по-надеждни системи за защита и оптимизирана съвместимост на XML приложенията.

Коментар