Хакери пробиха iPhone за 20 секунди

Двама хакери успяха да пробият защитата на iPhone само за 20 секунди. Това стана по време на конференцията за сигурност CanSecWest 2010, където се проведе ежегодният конкурс Pwn2Own.

Хакерите са имали задача за минимално време да свалят всички SMS съобщения от iPhone. Най-бързо това са направили Винченцо Йозо и Ралф-Филип Уейнман, съобщи ZDNet.

Двамата спецове са насочили iPhone към създаден от тях сайт, с помощта на който са получили достъп до базата с SMS-и, използвайки неизвестна досега уязвимост на епълското устройство.

Трудът на хакерите е бил възнаграден с 15 хиляди долара. Те са получили и компрометирания от атаката смартфон.

Йозо работи в Университета на Люксембург, а неговият партньор Уейнман се препитава в компютърната фирма Zymanics. Разработката на хакерския код за iPhone им е отнела две седмици.

Уейнман твърди, че освен SMS-и, техният метод може да вземе от iPhone списъка с контакти, съобщенията от електронната поща, снимките и музикалните файлове.

по темата: „Хакери пробиха iPhone за 20 секунди”

добавете коментар...

  1. TechNews.bg

    iPhone e porednoto dyrvo na Jobs. Ochakwam sledwashata im inovacia da e iShit. Dosta amerikanci shte se naredjat na opashka da go imat w kolekciata si ot nenuzhni vehtorii.

Коментар