Топ-конференция за ЕЕ&ВЕИ започва в София

Шеста международна изложба и конгрес за възобнояеми енергийни източници и енергийна ефективност ще се проведе от 14 до 16 април в Интер Експо Център, съобщи GreenТech.BG. Мотото на конференцията е „Всичко за ВЕИ и ЕЕ на едно място в реално време“. Мащабното събитие се организира от Виа Експо.

Конгресът и съпътстващата го изложба са едно от водещите събития от този род за Югоизточна Европа. Ускореното развитие на тази индустрия обуславя засиления интерес от страна на българския бизнес и чуждестранните инвеститори към форума. 

Изложбата ще се проведе в залите 5 и 6 на ИЕЦ. Над 120 изложители от 14 страни ще покажат своите най-нови продукти и ноу-хау. За трета поредна година германското министерство на икономиката и технологиите ще участва със самостоятелен павилион, в рамките на който ще бъдат представени 15 фирми. 15-ти април е обявен за „Ден на Германия” – експерти ще изнесат лекции на теми с практическа насоченост. САЩ и Австрия ще организират колективни участия.

Повечето от чуждестранните компании планират да разширят своята дейност на Балканите и търсят свои представители. Посетителите ще имат възможност да осъществят динамични контакти с изложителите и да получат безплатни консултации от експерти.

Сред продуктите, които ще бъдат представени, са: вятърни турбини, ветроизмервателно оборудване, фотоволтаични модули, соларни конструкции, инвертори, цялостни пелетиращи инсталации, котли на биомаса, когенерационни енергийни инсталации, топлофикационни централи, инсталации за производство на биогаз от сметещни отпадъци, енергийноефективни решения и осветление, различни услуги – проучване, финансиране, управление и инсталиране.

Организаторите от Виа Експо са подготвили интересна конгресна програма, която обхваща всички аспекти на ВЕИ и ЕЕ индустрията – проблеми, развитие и перспективи. Участие ще вземат водещи лектори от Австрия, Белгия, България, Германия, Гърция, Великобритания, Италия, Турция, Чехия, Холандия, Швеция и др. Сред новите акценти са: инвестиции във ВЕИ и ЕЕ, Eнергийна независимост на общините и Електрически превозни средства.

В рамките на конгреса Европейската федерация за соларна термия организира на 15 април семинар относно Директивата за соларна термия в помощ на устойчивото развитие в региона на Югоизточна Европа. Енергиен център София е подготвил също така семинар на тема Европейска схема за търговия с емисии в България –възможности и предизвикателства.

Коментар