Стартира национална стажантска програма

Днес стартира националната стажантска програма Empower, която цели да спомогне развитието и лидерските качества на 30 български студенти. Бенефициенти на програмата са както най-добрите студенти, така и най-добрите компании. Стажантите ще имат възможност да придобият умения и знания във водещи бизнес организации, както и социално отговорни местни и международни компании, неправителствени и социални организации.

Програмата започва с интензивен двуседмичен тренинг, който ще се проведе в Американския Университет в Благоевград. Следващите 6 седмици са практическа стажантска програма на работно място във водеща компания или организация, развиваща дейност в България.

"Очакваме оспорвана битка за тези 30 стажантски места. Така, както е на целия трудов пазар в момента”, заяви Томас Хигинс, председател на нестопанската организация Empower United.

Студентите, които желаят да кандидатстват за стаж в едни от топ компаниите на българския пазар, трябва да представят своите документи до 15 април.

Програмата се осъществява от Empower United с финансовата подкрепа на Фондация “Америка за България” и в партньорство с ДжобТайгър ООД и Американският Университет в България (AUBG). Инициативата се подкрепя от две от най-големите работодателски организации у нас – Американската търговска камара (AmCham) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Коментар