Бъдещето е на блейд сървърите

Блейд сървърите ще бъдат основна платформа в бъдещите центрове за данни, прогнозира IDC. В момента все повече ИТ мениджъри отделят внимание на блейд сървърите в рамките на стратегически инициативи за обновяване на инфраструктурата.

Наблюдава се засилен интерес не само към блейд сървърите като цяло, но и в частност към ролята им на елемент от виртуализацията на центровете за данни, сочи анализът.

Предимствата на блейд сървърите стават все по-очевидни за компаниите. ИТ отделите разбират, че с тяхна помощ могат да оптимизират своята инфраструктура и да успеят в стремително развиващата се индустрия, смятат от IDC.

Блейд сървърите имат модулен дизайн и са оптимизиран така, че да бъде сведено до минимум използването на физическо пространство и енергия. Този тип системи са главният двигател на целия пазар за сървъри. В близките две години ще има засилено търсене именно на подобни решения, прогнозират анализаторите. Те ще се превърнат в блокове, от които компаниите ще изграждат своите частни облаци.

Корпоративните ИТ отдели са на пътя на еволюцията от разединени ИТ хранилища за данни към пулове от виртуални ресурси, на базата на които се формира вътрешната облачна инфраструктура, заключава IDC.

Коментар