Рекорд в тестове с интерфейса iSCSI

Microsoft и Intel са постигнали рекорден резултат от 1 милион входно-изходни операции в секунда (IOPS) при интерфейс iSCSI. За целта те са използвали софтуер за iSCSI SAN мрежи от StarWind, съобщиха от българската компания Бизнес Софтуер Дистрибутор.

Тестовете са извършени с конфигурация Intel Xeon Server Processor W5580, Windows Server 2008 R2 x64 и Intel Ethernet 10GbE Server Adapters. Използвани са също също така иницииращ софтуер за iSCSI от Microsoft и Hyper-V с 10 виртуални машини и 2GB разпределена RAM памет. Мрежовата конфигурация е включвала суич 10GbE Nexus 5020 на Cisco, свързан с десет iSCSI целеви машини.

Софтуерът за SAN мрежи от StarWind се използва, за да конвертира стандартен сървър с архитектура Intel x86 или x64 в безотказна SAN мрежа, която ще бъде онлайн и ще е достъпна дори в случай на срив. Подходяща за виртуализационни работни среди, архитектурата на StarWind осигурява постоянен и непрекъснат достъп до сторидж чрез едновременен миръринг на данни между две активни устройства за сторидж или нодове, в реално време.

Коментар