“Облакът” е във фокуса на конференция у нас

В настоящата несигурна икономическа ситуация компаниите не са склонни да предприемат широкомащабни инвестиции в ИТ инфраструктура. Вместо това те избират краткосрочни проекти, които да доведат до незабавни резултати, коментираха от IDC България.

Виртуализация, използване на инфраструктура като услуга и енергоспестяващи инициативи помагат за навлизане на нови технологии и архитектури, вкл. съхранение на данни в “облака”. Ежегодната международна конференция на IDC "Storage, Virtualization and Dataсenter Roadshow 2010" ще се фокусира именно на технологии за реализиране на облачни архитектури, изграждане и използване на центрове за данни.

Конференцията ще се проведе на 28 април в х-л Шератон, София и ще разглежда теми като: влияние на глобалното икономическо развитие върху разходите за сторидж; готовност на Централна и Източна Европа за работа във виртуализационна среда; виртуализационни инструменти за възстановяване след бедствие и непрекъснатост на бизнес процесите; предизвикателства от регулаторен характер; “облачни” решения; сигурност във виртуализационна среда и др.

Сред спонсорите на конферензията тази година са Fujitsu Technology Solutions, Net App, Uni Systems, APC, Rittal България и други високотехнологични компании.

Коментар