UBISOFT пуска на пазара екологични опаковки за своите видео игри

СОФИЯ – 20 април 2010 – Днес Ubisoft оповести инициатива по опазване на околната среда, свързана с елиминиране на хартиените гейм наръчници и замяната им с вградени в играта дигитални наръчници, което е в сила за всички заглавия на компанията за системата PlayStation®3 (PS3™) и видео гейм и развлекателната система на Microsoft Xbox 360®. Програмата, която е първата по рода си инициатива във видео гейм индустрията, стартира в световен мащаб през празничния сезон на 2010 година с играта Shaun White Skateboarding.

Дигиталните гейм наръчници на Ubisoft ще предоставят многобройни ползи както за геймърите, така и за околната среда. Директното включване на гейм наръчника в играта ще предложи на играещия по-лесен и по-интуитивен достъп до информацията за играта, като освен това ще даде възможност на Ubisoft да предостави на геймърите един по-богат на информация наръчник. По вътрешни данни на Ubisoft за производството на един тон хартия, използвана за отпечатването на наръчници за игрите на Ubisoft, са необходими средно два тона дървесина от 13 дървета, с чиста енергиийна стойност 28 милиона BTU (еквивалентни на средните стойности на топлина и енергия, необходими на едно домакинство за една година), парникови газове, в равностойност на повече от 6,000 lbs въглероден диоксид и отпадъчни води в размер на почти 15,000 галона.

“Страхотно е, че Ubisoft прави съзнателно усилие да щади околната среда с въвеждането на своите нови видео гейм опаковки,” коментира олимпийският

златен медалист Shaun White. “Много съм развълнуван от предстоящата поява на новата ми скейтбординг игра и вълнението ми се поддържа още повече от факта, че това ще бъде първата игра на Ubisoft, част от тяхната инициатива за въвеждането на екологични опаковки.”

В допълнение към усилията на Ubisoft да намали използването на хартия в своите гейм опаковки, компанията стартира партньорство с Technimark, Inc. във връзка с пускането на пазара на най-екологосъобразната, в рамките на развлекателната индустрия, DVD кутийка, за всички свои предстоящи PC заглавия в Северна Америка. 100 процента рециклираната полипропиленова “ecoTech” DVD кутийка ще направи своя дебют на 27 април 2010 с PC версията на видео играта на Ubisoft Tom Clancy’s Splinter Cell Conviction. Ubisoft започна да включва дигиталните гейм наръчници за своите PC заглавия, разпространявани в Северна Америка, още през март 2010.

“Името на Ubisoft често се свързва с правенето на страхотни видео игри, но още по-специална привилегия е това да бъдеш лидер в индустрията по опазването на дърветата,” споделя Laurent Detoc, президент на Ubisoft Северна Америка. “Екологичните инициативи за важни за глобалната общественост и въвеждането на дигитални наръчници за Xbox 360 и PS3 е просто най-пресният пример за всеотдайността на Ubisoft да бъде компания, ориентирана към съзнателното опазване на околната среда.”

Коментар