Бизнесът на Philips надмина очакванията на анализаторите

Ръстът в приходите на Royal Philips Electronics надвиши очакванията на анализаторите. През първото тримесечие на годината най-големият производител на осветителна техника отчете 200 милиона евро чиста печалба, докато за същия период на миналата година фиксира загуба от 59 млн. евро. Анализаторите пък прогнозираха печалба от 102,4 млн. евро.

Добрите резултати са постигнати в резултат на съкращаване на работни места и ръст в търсенето на развиващите се пазари, отбелязва Блумбърг. През януари миналата година Philips обяви намерението си да съкрати 6000 работници, за да се конкурира по-успешно с General Electric и Siemens AG.

Акциите на компанията, търгувани на борсата в Амстердам, се покачиха с 5,3% след изнасяне на финансовите данни, поставяйки нов рекорд в дневния максимум от 25 януари насам.

Приходите на компанията за Q1″10 са се покачили до 5,68 млрд. евро – от 5,08 млрд. година по-рано. Аналитизаторите прогнозираха резултат от 5,33 млрд. евро. В компанията очакват ръстът да продължи и през второто тримесечие на годината.

Коментар