Приходите на VMware потвърждават възхода на ИТ индустрията

Приходите и печалбата на VMware, лидер в решенията за виртуализация, са нараснали с над 30% през първото тримесечие на годината. Резултатите, които компанията отчете, са в унисон с ясно очерталата се тенденция на възстановяване на световния ИТ пазар.

В периода януари-март VMware е постигнала приходи от 634 милиона долара, което е увеличение с 35% спрямо същото тримесечие на миналата година ($470 млн.).  На американския пазар приходите на компанията са нараснали с 30%, а на международния – с 40%.

Печалбата на VMware за периода възлиза на 133 милиона долара, бележейки 33% ръст спрямо януари-март 2009 г. Чистата печалба по GAAP е $78 млн., или 19 цента на акция, докато през Q1″09 беше $70 млн. (18 цента на акция).

VMware обяснява положителните резултати през тримесечието с отложеното търсене на софтуер от страна на корпоративните потребители. Излизайки от кризата, компаниите са започнали да изпълняват по-рано планираните проекти за обновяване на ИТ инфраструктурите си.

Показател за тази тенденция на пазара са и продажбите на нови лицензи на VMware, които през тримесечието са нараснали с 21% до 312 милиона долара. Компанията очаква през Q2″10 намаляване на този показател. Услугите пък са донесли $322 млн., което е ръст от 51% на годишна база.

Коментар