Интеруут се върза към BATS Europe

гр. София, 22 април 2010 г. – Интеруут (Interoute), собственик на най-развитата и широко разпространена мрежа с 59 центъра за пренос на глас и данни в Европа, вече предоставя пряка връзка с BATS Europe – втората най-голяма алтернативна борса (Multilateral Trading Facility) в Европа .

Финансовите институции могат директно да се включат в BATS Europe чрез широкоскоростната услуга на Интеруут – Fast Trade. Тя е избрана заради ниската латентност на пренос на данни между 25 страни в Европа. Това включва и закъснението между търговските хъбове на фиброоптична мрежа на Интеруут, която покрива повече от 200 точки на присъствие (PoPs).

„Щастливи сме, че заедно с Интеруут ще свързваме участниците на пазара към восокоефективната платформа на алтернативната борса BATS Europe. Ние ще продължим да им даваме избор за доставчици на свързаност, които предоставят кратко закъснение и устойчива връзка” – заяви Пол О’Донъл, Главен оперативен мениджър на BATS Europe.

BATS Europe беше пусната на 31 октомври 2008 г. и подкрепя търговията с ценни книжа на 16 европейски пазара. В момента покрива повече от 9% от сделките във FTSE 100, 6% в FTSE 250, FTSE MIB и SMI, както и 4-5% от CAC 40 и DAX. Платформата изпълнява 99% от поръчките за 465 микросекунди (465 милионна част от секундата).

Лий Миау, Директор на Интеруут за Великобритания, добавя: „300% растеж на BATS Europe през 2009 г. е доказателство за успешните инвестиции във водещи технологии и новаторски подход към финансовата търговия. Платформата привлече много основни blue chip компании, като доказа своята ефективна работа. Ще подпомогнем BATS Europe в предоставянето на услуги и нововъведения в тази сфера.”

Fast Trade пренася данни от точка до точка. Тя е базирана на синхронна цифрова йерархия (SDH) на Интеруут и платформи за дължина на вълните. Всяка широкоскоростна връзка Fast Trade е напълно отделена за конкретния клиент. Това гарантира, че няма да има изменения в забавянето през работния ден. Всеки маршрут се измерва за закъснение в преноса на данни с точност до 100 микросекунди (100 милионна част от секундата) и се записва в Договора за обслужване. Ако забавянето бъде надвишено, клиентът може да се откаже от услугата.

Коментар