Google гледа и към бизнеса с чипове

Google може да се заеме с производството на микрочипове, според различни източници в интернет. Гигантът е погълнал младата фирма Agnilux, която има славата на загадъчен "стартъп".

Известно е, че Agnilux е основана от бивши служители на P.A. Semi – компания, която беше придобита от Apple през 2008 година за сумата от 280 милиона долара. P.A. Semi е специализирана в разработката на микропроцесори и именно нейният чип А4 се използва в таблета iPad.

С какво се занимава Agnilux обаче не е известно засега. Предполага се, че компанията ще разработва нови процесори за мобилни устройства. Те биха намерили приложение в таблети или други е-джаджи на Google.

Според непотвърдена официално информация, Agnilux има отношения с Cisco и не е изключено да специализира в сървърните технологии, които пък да се използват в хардуерните решения за търсене на Google.

От интернет гиганта потвърждават покупката на Agnilux, без обаче да разкрият повече подробности за сделката. Сайтът на Agnilux в момента не функционира.

Коментар