Настъпление на Microsoft в социалните мрежи

Microsoft представи нова версия на приложението Windows Live Messenger, очаквано на пазара в близките месеци. По думите на CEO-то Стив Балмър, то ще бъде интегрирано със социални мрежи като Facebook, Twitter, MySpace, LinkedIn, както и с Flickr, Livejournal, YouTube и др.

Потребителите ще могат да следят коментарите към снимки и видео клипове директно от Windows Live Messenger. Освен това в програмата е предвидена синхронизация на обновяването на статуса. Така, след обновяване на статуса в Messenger, той автоматично ще се променя и в социалните мрежи.
Новият Windows Live Messenger ще позволи също общуване между потребителите чрез видео с висока резолюция в пълноекранен режим. Интеграцията с търсачката Bing пък ще позволи добавяне на снимки и видео от интернет, без да се напуска прозореца за общуване.
Microsoft пояснява, че Messenger е разработен по такъв начин, че да обединява мрежи, без да дублира контакти. Потребителите ще разполагат с единен списък от приятели и различни начини за връзка и обмен на информация с тях.

Коментар