Мобилен браузър добавя реалност

Потребителите на iPhone 3GS и смартфони под управление на Android могат да се сдобият с платено съдържание за допълнена (уголомена) реалност. В онлайн магазина на Layar са достъпни над 500 слоя за приложението Layar Reality Browser, които се наслагват върху географските карти.

Браузърът Layar е една от най-популярните програми за уголомена реалност. Приложението работи на смартфони с вграден GPS модул, компас и камера, като ориентира потребителите в местността и дава информация за близките обекти.
Layar подсказва разстоянието и направлението до най-близката станция на метрото, указва мястото на заведения за хранене и др.
Водещи производители на смартфони инсталират Layar предварително на своите устройства. Към момента около 1,6 милиона души ползват мобилния браузър за допълнена реалност.
Услугата е достъпна за жителите на САЩ, Великобритания, Австралия и Канада. Layar обещава скоро да осигури функционалността на своя браузъри за потребителите в други страни.
Разработчиците на приложения за Layar получават 60% от приходите от продажби, а администраторът на услугата взема останалите 40%. Потребителите могат да плащат за уголемена реалност през PayPal.

Коментар