Cisco представи SAN Fabric Switch за малки и средни предприятия

Cisco обяви пускането на пазара на Cisco MDS 9124 Multilayer Fabric Switch, подходящ за малки и средни предприятия, който предлага големи възможности като виртуален Storage Area Networks (VSAN) и висока надеждност и гъвкавост, осигурени от операционната система Cisco SAN. Новият комутатор предлага възможност за добавяне на допълнителни портове в зависимост от нуждите на дадено предприятие. Продуктът е с много опростен графичен интерфейс и осигурява лесна настройка и управление (pointandclick) на мрежата от сървъри.
HNTB – компания, работеща в областта на архитектурата, строителството и промишления дизайн, тества в момента Cisco MDS 9124 Multilayer Fabric Switch. Ето какво коментира Уес Оуен, мениджър „Инфраструктурни услуги” в HNTB: “Харесва ми графичният интерфейс на „Помощника за бърза конфигурация”, който е много полезен и прави лесно създаването и настройката на нов SAN. Допада ми и възможността да бъдат лесно добавяни нови портове на комутатора още с активирането на лиценза, допълва г-н Оуен.  
MDS 9124 Fabric Switch предлага клас от възможности, подходящи за малкия и среден бизнес и отлични характеристики на достъпна цена. Устройството има малки размери, подходящ както за корпоративния сектор, така и за отделни части от SAN или мрежи на предприятия от типа „ядро-периферия”. Клиентите, които се възползват от по-големите възможности на Cisco SAN OS, включващи висока производителност, възможност за бързо възстановяване на връзките и подобрени възможности за сигурност, ще отговорят в по-голяма степен на регулативните органи и нуждите на своите клиенти.
“Комплектът на комутатора, който включва опция за увеличаване на портовете, се характеризира със сигурност и достъпност и е на стартова цена, която предприятията могат да си позволят”, каза Стив Дюплеси, създател и старши анализатор в Enterprise Strategy Group. “Фактът, че той може да бъде пуснат в експлоатация само с две кликвания, ни прави уверени, че новият комутатор ще удовлетвори изискванията на бизнеса”, допълни той.  
MDS 9124 Multilayer Fabric Switch на Cisco осигурява до 24 4 гигабайта в секунда Fibre Channel портове в компактен 1 U дизайн като всеки порт може да работи при линейната скорост. Потребителите могат да изберат 8, 16 или 24 порта и могат да добавят портове, когато пожелаят, което прави MDS 9124 гъвкаво решение за предприятията с нарастващи като брой SAN. Портовете се добавят “при поискване” чрез лиценз за активиране на портове. Съвместимостта на MDS Multilayer устройствата за управление на съхранението и комутаторите на Cisco осигурява защита на инвестициите за новите и настоящи потребители.   
“Компанията Dimension Data с опит в предоставянето на решения за информационни центрове, оценява предимствата на MDS 9124 Multilayer Fabric Switch, които новото устройство ще предложи на малки и средни клиенти на нашата фирма”, каза Марк Дувоизин, директор на Решения за информационни центрове и Dimension Data. “Помощникът за бърза конфигурация и гъвкавата възможност за добавяне на портове са идеални за нас, за  да предложим на фирмите от този пазарен сегмент опростен дизайн и много улеснено пускане в експлоатация”. Нашите клиенти, които планират ръст, ще бъдат особено привлечени от MDS 9124, защото той е ценово ефективен и предлага най-съвременните характеристики, нужни за създаването на гъвкави и високо защитени SAN”.  
Комутаторът получава широка подкрепа от бизнеса
Cisco получи широка подкрепа от доставчиците на устройства за съхранение на данни, които участват в неговите партньорски програми Original storage manufacturer и Solution technology integrator. Партньорите от тези програми, които предвиждат да продават MDS 9124 Multilayer Fabric Switch на Cisco, са Dell, EMC, Hitachi Data Systems, HP, IBM, Network Appliance, Sun Microsystemsи Xiotech
“Лесната конфигурация и управление, гъвкавостта на системата за изчисление и достъпната цена, предложени от MDS 9124, са привлекателни за нашите клиенти”, заяви Дарън Томас, вицепрезидент и генерален мениджър на Storage and Networking в Dell. “Dell ще работи в тясно сътрудничество със Cisco за включването на новия комутатор в нашето мрежово портфолио”.
EMC и Cisco споделят обща визия за доставянето на лесни SAN технологии на добра цена за средни предприятия и клиенти на малкия и среден бизнес”, каза Дейдре Уосъл, старши мениджър, EMC Corporation Storage Network Marketing. “Като член на EMC Connectrix групата от комутатори и устройства за управление на съхранението, MDS 9124 ще бъде идеално допълнение към нашите водещи мрежови платформи за съхранение на данни.”
Hitachi Data Systems продължава да работи със Cisco за предоставянето на решения, които отговарят на нуждите на нашите клиенти за опростеност и гъвкавост”, каза Стийв ТенБардж, вицепрезидент, Глобален продуктов маркетинг в Hitachi Data Systems. “Очакваме с нетърпение да предложим новия ценово ефективен Cisco fabric switch, за да помогнем на нашите клиенти да управляват своите SAN”.
“Новият Cisco MDS 9124 fabric комутатор ще отговори на стратегията на HP за предоставяне на ценово достъпни, гъвкави решения за свързаност за входно ниво SAN потребители, така че да могат да стартират чрез лесно пускане в експлоатация и управление на SAN, като защитят инвестицията си при следваща нужда от разширяване на IT инфраструктурата”, каза Кайл Фиц, директор на SAN Marketing, отдел Storage Works в HP.
“Доволни сме от достъпността и лесното използване, които IBM ще предложи на своите клиенти, благодарение на новият Cisco MDS 9124”, каза Робърт Махони, специалист IBM Business Line, storage networking. “Заедно с продуктите в портфолиoто на IBM System Storage, новият Cisco MDS 9124 ще бъде привлекателен за потребителите от малкия и среден бизнес, които искат да внедрят начално ниво на IBM System Storage simplification solutions, които могат да израснат до Enterprise coreedge continuity solutions с всички най-съвременни характеристики, които потребителите очакват, включително Virtual SANs, подобрена сигурност и висока надеждност”.
Cisco Data Center Networking Solutions
Cisco MDS 9124 Multilayer Fabric Switch е част от Cisco Data Centre Networking и е интегрална част от множеството продукти и услуги, които позволяват на ИТ архитектите и професионалистите в областта на информационните центрове да направят първата стъпка към внедряване на мрежови платформи, издържащи проверката на времето за техните информационни центрове от следващо поколение.   
Наличност
Очаква се Cisco MDS 9124 Multilayer Fabric Switch да бъде достъпен за всички чрез партньорите на Cisco, отговарящи за дистрибуцията на устройства за съхранение на данни най-рано през декември 2006 г.

Коментар