Ericsson сключи договор за управление на мрежи в Бразилия

В резултат от това споразумение Telefónica ще има възможност да утвърди позициите си на конкурентния бразилски пазар като се фокусира върху предлагането на иновативни продукти и услуги за своите клиенти.

„Подписахме това споразумение за управление на мрежи, за да насочим фокуса си върху нашите клиенти. Избрахме Ericsson за партньор поради големия опит, който компанията има в управлението на сложни проекти в глобален мащаб. Убеден съм, че сделката ще подобри конкурентноспособността ни на този пазар,” споделя Хосе Хомобоно, вицепрезидент Мрежи в Telefónica.

„Услугите за управление на мрежи са успешен модел, който дава възможност на опрераторите да намалят разходите си и да увеличат ефикасността, както и да насочат вниманието си към предлагането на най-новите мобилни услуги при отлично качество на мрежовата връзка,” заяви Андре Мачадо, търговски вицепрезидент на Ericsson за Латинска Америка

Този договор затвърждава сътрудничеството между Ericsson и Telefónica Бразилия, чието начало бе поставено през 2008 г., когато Ericsson бе избрана за управление и поддръжка на нова оптична multi-vendor мрежа в щата Сао Пауло.

Коментар