Pirate Bay е жив с партийна подкрепа

Най-големият Bittorent тракер в света, The Pirate Bay, отново заработи на пълни обороти.

Администраторите на портала са успели сравнително бързо да сменят хостинг доставчика, който отказа да ги обслужва, съобщи torrentfreak.com.

CB3ROB беше принудена да изключи сървърите на The Pirate Bay след решение на съда в Хамбург. Въпреки обещанието на хостинг доставчика, че тази мярка е  временна, The Pirate Bay не се поколеба да смени обслужващата компания.

Торент-тракерът възкръсна, благодарение на подкрепата на шведската Пиратска партия, която осигури интернет канал на Pirate Bay в тези трудни за него времена. От партията посочват, че подкрепата им е продиктувана от желанието да защитят свободата на самоизразяване.

Организацията, която има присъствие и в Европейския парламент, се е посветила на мисията да брани свободния обмен на информация.

“Отделихме интернет канал, защото се уморихме от безкрайната игра на котка и мишка, която Холивуд води срещу The Pirate Bay. Дойде време да хванем бика за рогата и да защитим дейност, която считаме за законна. The Pirate Bay е само една услуга за търсене, която не носи отговорност за резултатите от търсенето”, се казва в изявление на “пиратите”.

Мястото на новите сървъри се пази в тайна. Важното е, че торент-тракерът отново работи пълноценно, е лаконичният коментар на администраторите на сайта.

Коментар