Новаторски софтуер помага на е-бизнеса

Българска фирма създаде новаторски софтуер за нуждите на електронния бизнес. Решението DeskGod обединява в себе си всички необходими инструменти за ефективен е-бизнес, съобщиха от разработчика “Консулт Опшънс Интернешенъл” със седалище в Пловдив.

DeskGod представлява “софтуерна услуга”, достъпна през интернет, както е присъщо на решенията от типа SaaS. Потребителите могат да използват услугата, без да инсталират софтуер на своите компютри. Необходимо е единствено да си създадат профил в DeskGod и да го свържат със своя уеб сайт.

DeskGod обединява всички необходими инструменти за ефективен е-бизнес

Решението дава достъп до „пакет от възможности” на малките и средни е-бизнеси, които досега бяха достъпни само за големите компании, инвестирали хиляди долари в хардуер и скъпоструващи IRP системи.

В пакета влизат инструменти за менажиране на рекламни кампании, които дават възможност да се намалят разходите и да се увеличи качеството на рекламата в интернет, да се автоматизира процесът на клиентска поддръжка, да се следи работния процес на служителите и т.н.

“Консулт Опшънс Интернешенъл” започва дейност през 1998 г., когато електронният бизнес и рекламирането в интернет не бяха особено популярни в България. Пилотният й проект е първият в България туристически интернет портал www.hotelbg.com, за който през 2004 г. получава награда “Най-добър туристически портал”.

По-късно, съвместно с “Орак Инженеринг” компанията създава и първата в България система за онлайн резервиране. След това участва в проекта на BGmaps.com за позициониране на туристическите обекти на българските електронни карти и GPS устройства.

Едновременно с това, “Консулт Опшънс Интернешенъл” изгражда и поддържа множество уеб сайтове на различни туристически обекти, както и специализиран софтуер за е-бизнес в сферата на застраховането, производството и туризма на множество фирми в България и Европейския съюз.

“Познавайки добре проблемите на e-бизнеса, като фирма, менажираща множество уеб сайтове, създадохме софтуерен пакет от инструменти, с който е възможно едновременното им управление”, споделиха от разработчика.

Основната идея на продукта е да окаже лостов ефект на електронния бизнес на малки и средни компании, като им предложи професионално изработени инструменти на достъпна цена.

Коментар