“Ролан Гарос” в 3D формат гледаха в София

Най-запалените почитатели на тениса у нас наблюдаваха на живо първото в света излъчване на спортно предаване в 3D формат- откриването на турнира „Ролан Гарос” във Франция. Мащабният проект беше реализиран съвместно от Panasonic, Френската федерация по тенис, Eurosport и Orange.

„Свидетели сме на епохално събитие", заяви Константин Каранов – представител за България на Panasonic. Той изтъкна, че събитието в световен мащаб е резултат от факта, че индустрията вече е готова да подкрепя 3D проекти.

Усещането, гледайки телевизия в триизмерен формат, е уникално, коментираха присъстващите, като сравняваха напредъка на телекомуникационните технологии с различни етапи от развитието на цивилизацията, в които подобни открития в началото са били нещо необичайно, а после стават част от ежедневието на хората.

Зрителят има усещането, че е вътре във виртуалната реалност и наблюдава състезанието съвсем отблизо на самия корт, споделиха феновете на тениса, сред които бяха известни журналисти, спортисти, общественици. "Въоръжени" с 3D очила, те наблюдаваха състезанието в Тенис- клуб Левски-София на 3D плазма.

Panasonic вече предлага 3D плазми на българския пазар. Цената им, в комплект с 2 чифта специални очила, е малко над 2000 евро.

Коментар