Как се пише софтуерна документация

Конференция в София ще разкрие как се пише качествена софтуерна документация. "Evolution of Technical Communications" ще се проведе на 5 юни и ще представи актуалните стандарти и технологии за създаване на техническа документация, съобщиха организаторите.

В събитието ще вземат участие експерти от три континента, включително български специалисти от различни ИТ фирми. Сред тях са Денис Кизер и Лора Белами от VMware, Иван Терзиев (Experian), Йордан Станчев (SAP Labs Bulgaria), Маргарита Станева (VMware),  Бранимира Димитрова (VMware) и др.

Техническата документация е лицето на всеки софтуер или това, което „превежда” продукта на езика на потребителя. Добре написаното ръководство може да увеличи продажбите, а лошата документация да създаде впечатление за ниско качество.

Създаването и развитието на изрядна техническа документация и ефективното и комуникиране към потребителя са именно темите на международната конференция в Бизнес Център „Изток Тауър” в столицата.

„Автор на техническа документация е все още нова и непозната професия у нас. Първото предизвикателство, пред което се изправяме е да комуникираме стойностите на професията и да определим нейния принос в цялостната верига по създаване и предлагане на един софтуерен продукт”, коментира Ваня Кирицова, мениджър технически комуникации във VMware.

Събитието ще бъде интересно не само за тесни специалисти, но и за широк кръг от информационни архитекти, както и за хора, управляващи софтуерни проекти като цяло, уточниха организаторите. Участието  в конференцията е безплатно.

Коментар