Излезе първа версия на системата MeeGo

Първа версия на мобилната операционна система MeeGo вече е достъпна на пазара. Изданието 1.0 се отличава с удобен потребителски интерфейс, който осигурява бърз достъп до календар, списък със задачи, последни отворени файлове, социални инструменти и др., съобщават разработчиците на новата ОС.

MeeGo беше представена за първи път на световния мобилен конгрес в Барселона през февруари тази година. Тя се базира на проектите Moblin и Maemo, като целта е да се превърне в многофункционална система за смартфони, нетбуци, таблети и други мобилни устройства.

В първата версия са включени браузър Google Chrome, имейл клиент, плейър и други ежедневно използвани приложения. MeeGo 1.0 ще се инсталира на нетбуци с процесор Intel Atom, както и на смартфони Nokia N900.

Предвидени са и специални средства за оптимизация на разхода на енергия при захранване от батерия. Системата се предлага на 16 езика.

Обновената версия 1.1 ще излезе по план през октомври и се очаква да поддържа устройства със сензорни дисплеи, каквито са таблетите и мултимедийните системи за автомобили.

Даунлоуд: MeeGo 1.0

Коментар