СуперХостинг.БГ ще подарява нетбук – компютри на Уеб Експо 2010

Българският доставчик на хостинг услуги СуперХостинг.БГ ще подари три нетбук – компютъра в рамките на Уеб Експо 2010. Събитието, което се провежда днес (31 май) в гр. София, ще продължи в градовете Пловдив и Варна, съответно на 2 юни и 4 юни. СуперХостинг.БГ е Златен спонсор на изложението, а всеки посетител, който дойде на щанда на компанията в някой от трите града, ще може да участва в томбола за преносим компютър Netbook Acer. Томболата ще бъде теглена на щанда на СуперХостинг.БГ точно в 17,30 часа във всеки град, като и в трите населени места компанията ще подари по един нетбук.

Посетителите на щанда на СуперХостинг.БГ ще имат възможност да участват и в редица други игри с награди, през целия период на изложението. Те ще могат да отговарят на въпроси, свързани с хостинг тематиката и Интернет бизнеса, както и да покажат своите умения на нашумелия напоследък музикален симулатор Guitar Hero. Най-добре представилите се участници ще получат от компанията тениски, ваучери с промо – кодове, безплатни хостинг услуги и други награди.

В програмата на изложението е предвидена и семинарна част, в която посетителите ще могат да се запозная с водещите тенденции в Уеб бранша и възможностите, чрез които да развиват бизнеса си успешно. Управителят на СуперХостинг.БГ Любомир Русанов ще изнесе днес в 14:25 ч., в рамките на семинарната програма на Уеб Експо 2010, презентация на тема „Как да използвате ефективно вашите хостинг услуги“. „Хостингът днес се е променил от услуга, предлагана „на парче“ в комплексно решение за бизнеса и крайните клиенти, със съответстващото му качество на услугата, надеждност и поддръжка. Въпреки това мнозина все още не използват цялата добавена стойност на хостинг услугите, които предлагаме и нашето желание е да спомогнем и за обучението в тази насока. Убедени сме, че събирайки водещи професионалисти в сферата на Интернет бизнеса с ентусиасти, които тепърва навлизат в този сегмент, Уеб Експо е подходящ за тази цел форум“ – посочва Любомир Русанов. Той ще демонстрира пред участниците в лекцията редица техники за спестяване на време, за по-удобна и сигурна работа с различни уеб услуги. Освен това мениджърът ще разкаже за основните разлики между видовете SSL сертификати, както и в кой случай, какъв сертификат е удачно да се използва, в зависимост от нуждите и целите на уеб сайта. Същата презентация ще бъде представена и по време на пловдивското и варненското издание на изложението, отново със същия начален час.

Също с обучителен характер ще бъде и лекцията на другия управител на СуперХостинг.БГ Методи Дреновски, на тема „Шест неща, които трябва да знаете за домейн имената“. Тя ще се проведе на 4 юни, от 11:15 ч. в гр. Варна и участниците в нея ще могат да научат какво представляват името на домейна и какво точно е top level domain, как браузърът разбира кой сайт да отвори, какво представляват DNS, Root сървър, TTL и Propagation период. Ще бъде отделено внимание и на въпросите как да си изберем име на домейн и да го регистрираме, а също и как стои въпросът със собствеността на домейна.

„Това, което наблюдаваме днес, е че все повече компании и отделни граждани се интересуват от присъствие в Интернет със собствен уеб сайт, а все по-достъпните технологии и инструменти за създаване на сайтове и блогове правят това възможно дори за хора и фирми с ограничени средства. Увеличава се броят на клиентите на хостинг услуги, които не познават в детайли този процес, не оценяват домейна, като важен бизнес актив и често дори техният фирмен домейн е регистриран на името на трети лица. Именно към този тип слушатели ще адресирам своята лекция във Варна“ – обяснява Методи Дреновски. Според него правилното разбиране на тази тематика ще става все по-важно за успешния онлайн бизнес, предвид нарастващото значение на домейните за налагането на една марка, както и за развитието, защитата и понякога – продажбата – на един Интернет проект.

Забележка: Acer и Guitar Hero са запазени търговски марки на съответните компании. Тези компании не са в партньорски или други отношения със СуперХостинг.БГ.

Коментар