Тръгва специализиран сайт за световното

Sportni.bg създаде специализиран сайт, който ще предоставя изчерпателна информация за започващото скоро световно първенство по футбол в Южна Африка.

Екзотиката на първенството ще бъде пренесена онлайн, като в допълнение потребителите ще получат и богати фото и видео галерии, статистика, резултати от мачовете и програма на предстоящите срещи, съобщиха от Нетинфо.

За първи път в историята на футбола Черният континент е домакин на световно първенство. От 11 юни до 11 юли Южна Африка събира най-добрите отбори и най-запалените фенове на популярната игра. За събитието са построени пет нови стадиона, а по време на целия период училищата в страната ще бъдат във ваканция, която по принцип е по различно време във всяка отделна провинция.

32 национални отбора от цял свят ще се надпреварват за най-високото отличие в календара на ФИФА, като ще играят в девет града от южноафриканската република. Първият и последният мач от мондиала ще се играят на най-големия стадион на континента – Soccer Citу в Йоханесбург. Съоръжението побира близо 100 хил. души и бе изцяло реконструирано за нуждите на световното първенство, като новият дизайн е вдъхновен от традиционното африканско грънчарство.

В рубриката „Домакин“ на sportni.bg/worldcup2010 има представяне на градовете и стадионите със снимки и информация за съответното населено място. В секция „Отбори“ е достъпна актуална и любопитна информация за всеки отбор, неговия състав, треньор и история.

Българските почитатели на футбола ще могат да влязат и в специалната "Фензона". Там те ще намерят най-интересните, любопитни и забавни статии, видеа и снимки, избрани от потребителите на vbox7.com, Svejo.net и Fanopic.com.

Коментар